LUMINATOARE PENTRU CLADIRI INDUSTRIALE

Cel mai bun material si cea mai buna protectie

LUMINATOARE DIN POLICARBONAT CELULAR PENTRU ACOPERISURILE SI FATADELE CLADIRILOR INDUSTRIALE REALIZATE CU PROFILE TRAPEZOIDALE CU CUTA MICA MODEL RUUKKI T35

Cea mai eficienta metoda de asigurare a luminii pe timpul zilei, uniforma si consistenta, indeosebi in cladirile mari, e folosirea luminatoarelor de acoperis si fatada. Acestea sunt mult mai eficiente decat ferestrele montate pe perimetrul constructiei.

Iluminatul zenital (facut prin luminatoare amplasate pe acoperis sau fatada) aduce o serie de beneficii pentru iluminatul industrial. Principalul avantaj al iluminarii prin sisteme de luminatoare este economia de energie electrica, datorita utilizarii luminii naturale. Aceasta solutie este pretabila atat pentru constructiile industriale (hale, fabrici), pentru cladirile din retail, magazine mari, depozite, pentru constructii civile (sali de conferinte, holuri, etc.).

Luminatoarele din policarbonat celular din portofoliul Ruukki au forma profilata si se imbina perfect cu forma tablei trapezoidala cu cuta mica Ruukki T35, realizand astfel fatade si acoperisuri durabile, sigure si etanse. Prin suprapunerea foilor de policarbonat cu cele de tabla trapezoidala, nu sunt necesare profile de imbinare, permitand astfel o instalare rapida si usoara.

Forma profilata a luminatoarelor din policarbonat celular confera rigiditate si capacitate mare de incarcare la greutatea generata de zapada, in raport cu grosimea panourilor de policarbonat de numai 3 mm.

SPECIFICATII TEHNICE

• grosime: 3 mm

• protectie UV pe ambele parti

• latime utila: 1035 mm

• latime totala: 1075 mm

• lungime: la cerere, in functie de proiect (maxim 13,5 ml)

• greutate: aprox. 1,5 kg/mp

• culoare: translucida

• clasa de reactie la foc (EN 13501-1): B s1 d0

• transmisie luminoasa: aprox. 85%

• conductivitate termica [U] = 4,5 W/mpK

• dilatare termica liniara: 0,065 mm/mC

• temperatura de utilizare: -40 / + 120C

• panta minima recomandata pentru acoperis: 4o

BENEFICII LUMINATOARE POLICARBONAT CELULAR

IZOLARE TERMICA: structura celulara multi-camerala a profilelor de policarbonat imbunatateste gradul de izolare termic al cladirii si reduce posibilitatea aparitiei condensului sub placile de policarbonat.
CAPACITATEA DE INCARCARE: placile de policarbonat celular au un grad sporit de rigiditate, oferind o capacitate mai mare de incarcare la greutatea zapezii (sau deschideri mari intre reazeme cu aceeasi portanta).
REZISTENTA MECANICA: datorita nervurilor inguste ale celulelor, luminatoarele de policarbonat ofera o rezistenta excelenta la impactul cu grindina.
DIFUZIA LUMINII: structura celulara a materialului confera refractia si dispersia fasciculelor luminoase, imbunatatind transferul luminii naturale prin acoperisul sau fatada cladirii. 
CONSTRUCTIE ULTRA USOARA: greutatea redusa a placilor reprezinta un avantaj semnificativ la transport, manipulare si montare.
TRANSPARENTA: culoarea translucida a materialului ofera un grad de transmisie a luminii de aproximatib 85%.
DURABILITATE: protectia UV aplicata pe ambele parti ale placilor de policarbonat, structura celulara rigida si capacitatea mare de incarcare la zapada asigura luminatoarelor o durabilitate sporita si o durata de viata mare.
REZISTENTA LA FOC: luminatoarele din policarbonat celular prezinta performante privind reactia la foc, acestea fiind incadrate in Clasa B s1 d0 (EN 13501-1).

PROFILE TRAPEZOIDALE CU CUTA MICA RUUKKI T35 PENTRU FATADELE SI ACOPERISURILE CLADIRILOR INDUSTRIALE

Profilele trapezoidale Ruukki T35 se utilizeaza pentru realizarea fatadelor si acoperisurilor constructiilor industriale, constructiilor publice, depozitelor, showroom-urilor, salilor de sport, cladirilor de birouri, proiectelor de renovare, cladirilor rezidentiale sau constructiilor agricole.

Profilele trapezoidale din portofoliul Ruukki sunt realizate din otel galvanizat la cald, cu protectie Poliester sau Poliester Mat Rugos, intr-o varietate de culori mate sau lucioase. Sunt o solutie eficienta, cu montaj rapid si intretinere usoara, reprezentand alegerea beneficiarilor care pun accent atat pe viteza de executie a constructiei cat si pe functionalitatea si aspectul modern al acesteia.